Hanover Square, London

  • Hanover Square, London [GB]

    Lees meer

Hanover Square, London [GB]

EeStairs + Foster + Partners

De trap van het kantoorgebouw Hanover Square in Londen is een van de interessantste die EeStairs ooit heeft gemaakt, zowel wat betreft de geometrie als de hoogwaardige afwerking. De spiraalvormige trap, met een plattegrond die bijna een perfecte ellips is, loopt door drie verdiepingen en is zonder twijfel het meest opvallende architectonische element in het gebouw.

Bij trappen als deze is het van cruciaal belang dat de rondingen met absolute nauwkeurigheid worden getekend, en dit werd bereikt door de uitstekende architecten van het project, Foster + Partners, die een ‘ellipsvormig’ plan met vier bogen creëerden. De spiraalvorm van de trap legde bijzondere nadruk op de structurele prestaties en een belangrijke reactie hierop was het creëren van een diepere binnenste trapboom om een draagpad te vormen.

Opvallend zijn de nauwkeurig vervaardigde details van de geoliede eiken balken en drie andere ongebruikelijke details. De massief houten driehoeken tussen de stootborden en treden sluiten nauwkeurig aan op de gebogen glazen balustrades; de basis van de ‘dozen’ van de trapbomen zijn verbonden met de soffit zodat de randen die ze creëren getekend zijn; en de treden en stootborden worden op een nieuwe manier verlicht, met lampen die in uitsparingen zijn aangebracht die in de onderkant van de nossen zijn uitgesneden, waardoor schuin licht op de stootborden wordt geworpen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Westfort, IJsselstein [NL]

Project bekijken

Bird & Bird, London [GB]

Project bekijken