Het Streek Lyceum, Ede [NL]

EeStairs + Ector Hoogstad Architecten

Deze trap in het Streek Lyceum in Ede is een prachtig voorbeeld van extreem strak design – een ontwerp dat tot in detail is uitgewerkt door de in-house ontwerpafdeling van EeStairs. De nauwkeurigheid van de geometrie werd bereikt door gebruik te maken van een onderliggende stalen structuur met een eikenhouten bekleding. De belangrijkste uitdaging was ervoor te zorgen dat het eikenhout perfect ‘zit’ op het dakspant en de balustrades.

Twee kenmerken bevestigen de precisie van de manier waarop we onze tekeningen vertalen in trappen van hoge kwaliteit: de absoluut gladde draai van de eikenhouten trapbekleding en de onwrikbare lijn van de rand waar de trapbekleding en de balustrades elkaar ontmoeten. En dit was afhankelijk van twee factoren: de nauwkeurigheid van onze geavanceerde CNC-houtsnij- en vormmachines en de grote zorgvuldigheid van het EeStairs-installatieteam ter plaatse.

De kwaliteit van het timmerwerk is ook zichtbaar in de nauwkeurigheid van de kronkelende houten elementen in de leuninggleuf en in de manier waarop de bovenkant van de sleuf samenkomt met de balustrade van het balkon.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

CitizenM, Rotterdam [NL]

Project bekijken

Office, Utrecht [NL]

Project bekijken